onsdag 29 augusti 2012

Vildsvin med rostade rotfrukter och pestocréme
Igår kväll blev det ruggigt god mat. Jag hade aldrig tidigare tillagat vildsvin så det var väldigt spännande, jag visste inte riktigt vad jag kunde förvänta mig.

Vildsvin
Jag la köttet i en enkel marinad som bestod av citronskal, vitlök och olivolja. Man behöver inte krångla till det med vildsvin, det räcker oftast med att salt och peppra bara. Hursomhelst, köttet låg i ugnen på 125 grader tills innertemperaturen var 65 grader. 

Efter ca 1 ½ timme tog jag ut köttet och smorde in den i hackad persilja, sedan rullade jag köttet i folie och lät det vila i 15 min. 

Pestocréme
Man tar 2-3 msk pesto och blandar ihop det med 1 dl créme fraiche och 1 msk majonäs. Otroligt enkelt och väldigt gott.




1 kommentar: